Var har du tagit vägen, mamma?

Min mamma dog igår. Efter drygt två år med sin eländiga cancer. Jag ville aldrig tro att det skulle gå så här. Jag ville hela tiden hoppas och läkarna ger ju alltid något positivt och då försöker jag se det från den sidan. Men nu... Hon blev akut dålig på sin födelsedag och jag vakade vid hennes sida i nästan två dagar. En kärleksfull mor som jag älskade mycket och efter pappas bortgång för fem år sedan är det nu bara jag, enda barnet kvar. Tomheten är obeskrivlig. Många tankar som kommer över mig, att jag borde spenderat mer tid med mamma. Nu är allt för sent. Håglösheten total. Jag sitter och försöker hitta alla bilder och göra en bildbok med henne. Enda sättet jag kan komma på som ger mig lite ro. Men jag vill inte röra på mig, vill inte göra nåt. Hade jag inte min fru skulle jag nog bara ligga och tvina bort. Väldigt tacksam för att hon finns vid min sida. Men tomheten mamma lämnat efter sig.. hon beskrevs av andra som alltid glad, aldrig klagande, en glädjespridare... nu är hon borta.. jag längtar så efter henne.. vill så gärna träffa henne igen. Får jag det efter döden? Snälla.. Du som bestämmer det.

Joachim
Förälder: 
Mamma
Dödsorsak: 
Sjukdom

Dödsviktigt är en bok om hur det är att förlora en förälder som barn som kom ut i december 2012.
Dödsviktigt.nu är en mötesplats för de barn som är drabbade och en faktabank om sorg för alla som behöver det.
Det är dödsviktigt att prata om döden är föreläsningen som gjuter mod i lärare, vårdpersonal och andra vuxna så att de vågar möta barn i sorg.

Mia Berg, författare och projektledare, miaberg.nu

Anna Thors, fotograf och bokens formgivare, afotoform.se

Henric Wallmark, illustratör, henricwallmark.se

Johan Hammarström, webbdesign, johwebandgraphics.se

Sätt upp din egen lapp på Anslagstavlan. Dela dina tankar och känslor om sorgen med andra barn och ungdomar som också vet hur det är. Skriv lite grann eller hela din historia. Eller bara läs! Kom ihåg – du är inte ensam!