Allt jag vill är att få krama dig. jag är inte hel utan dig. i åt hat jag lärt mig att jag aldrig kommer att bli det. och det gör så.djävulistiskt ont i hela mig.

19 år sedan vårt liv rasade. Du dog dödens död och är borta. Du tog med dig en stor bit av mig och mamma. Nu har jag kunnat börja sörja. För jag kunde inte det då. Jag har velat. Jag tog hjälp av psykolog och fy fan vad jag har gråtit efter dig pappa. Och jag förlorade inte bara dig. Jag förlorade mamma också -så som hon var innan. - pappa, du lärde mig att cykla, du lärde mig att räkna, du lärde mig att simma. Du gav mig den första Bamsetidningen. Pappa- allt jag vill är att få krama dig och känna din närhet igen!

Jozzan
Förälder: 
Pappa
Dödsorsak: 
Sjukdom

Dödsviktigt är en bok om hur det är att förlora en förälder som barn som kom ut i december 2012.
Dödsviktigt.nu är en mötesplats för de barn som är drabbade och en faktabank om sorg för alla som behöver det.
Det är dödsviktigt att prata om döden är föreläsningen som gjuter mod i lärare, vårdpersonal och andra vuxna så att de vågar möta barn i sorg.

Mia Berg, författare och projektledare, miaberg.nu

Anna Thors, fotograf och bokens formgivare, afotoform.se

Henric Wallmark, illustratör, henricwallmark.se

Johan Hammarström, webbdesign, johwebandgraphics.se

Sätt upp din egen lapp på Anslagstavlan. Dela dina tankar och känslor om sorgen med andra barn och ungdomar som också vet hur det är. Skriv lite grann eller hela din historia. Eller bara läs! Kom ihåg – du är inte ensam!