Jag kommer aldrig få lära känna dig som vuxen

Jag grävt i mina minnen detta år. Börjat skrapa på ytan på vem du var. Sorgen har blivit myndig. 18 år sedan. Jag har varit modig och frågat släkt och vänner trots alla dessa år. Vad du tyckte och tänkte om världen, livet, politik, livsmotto, vad skulle du gett mig???? Hade du lärt mig dansa? Dom kunde inte ge mig det jag ville, dom kan inte ge mig dig tillbaka. Jag saknar att ha den andra föräldern. Den som kompletterar, den som kommer med andra infallsvinklar, Sorgen, längtan, saknaden och smärtan kommer aldrig att gå över och jag önskar att jag kunde slippa känna det. För jag har så få minnen, jag kommer inte ihåg dig. Set jag ett kort på dig så känner jag inte igen dig. Jag kan inte se dig i mitt liv. Jag kommer inte ihåg för jag fick ingen hjälp att minnas dig då.

Cilla
Förälder: 
Pappa
Dödsorsak: 
Sjukdom

Dödsviktigt är en bok om hur det är att förlora en förälder som barn som kom ut i december 2012.
Dödsviktigt.nu är en mötesplats för de barn som är drabbade och en faktabank om sorg för alla som behöver det.
Det är dödsviktigt att prata om döden är föreläsningen som gjuter mod i lärare, vårdpersonal och andra vuxna så att de vågar möta barn i sorg.

Mia Berg, författare och projektledare, miaberg.nu

Anna Thors, fotograf och bokens formgivare, afotoform.se

Henric Wallmark, illustratör, henricwallmark.se

Johan Hammarström, webbdesign, johwebandgraphics.se

Sätt upp din egen lapp på Anslagstavlan. Dela dina tankar och känslor om sorgen med andra barn och ungdomar som också vet hur det är. Skriv lite grann eller hela din historia. Eller bara läs! Kom ihåg – du är inte ensam!