Skriva, prata, skriva, prata -en låt är gjord

För några veckor sedan trodde jag att jag var i en återvändsgränd i min sorg efter dig pappa, att det alltid komma göra så fruktansvärt ont varenda jävla höst! Nu har den tagit några steg till. Jag har skrivit massor, pratat med en pastor 3 gånger om livet innan och efter dig-vilket jag inte orkat göra förut. Jag har tagit kontakt med landstinget för att få en mer varaktig relation till någon jag kan prata med. Det onda måste få göra ont och finnas pararellt med resten. Jag har även börjat att skriva en låt, som jag hoppas kan bli vägledand för mig, och kanske någon annan med...vem vet...den heter just nu: lär dig livets stora gåta, älska, drömma och förlåta. Jag ifrågasätter hur jag ska kunna förlåta dom som inte fanns hos mig då. Jag har däremot påbörjat processen att börja kunna förlåta mig själv-för att jag kräver att jag ska komma ihåg honom-man kommer inte hur någon var efter så lång tid. Och en normal person har inte så många minnen från 6-7 års åldern.

Josefine
Förälder: 
Pappa

Dödsviktigt är en bok om hur det är att förlora en förälder som barn som kom ut i december 2012.
Dödsviktigt.nu är en mötesplats för de barn som är drabbade och en faktabank om sorg för alla som behöver det.
Det är dödsviktigt att prata om döden är föreläsningen som gjuter mod i lärare, vårdpersonal och andra vuxna så att de vågar möta barn i sorg.

Mia Berg, författare och projektledare, miaberg.nu

Anna Thors, fotograf och bokens formgivare, afotoform.se

Henric Wallmark, illustratör, henricwallmark.se

Johan Hammarström, webbdesign, johwebandgraphics.se

Sätt upp din egen lapp på Anslagstavlan. Dela dina tankar och känslor om sorgen med andra barn och ungdomar som också vet hur det är. Skriv lite grann eller hela din historia. Eller bara läs! Kom ihåg – du är inte ensam!