Mitt mål och mening med livet är att få träffa dig igen! Men för ändras skull kan jag inte dö än, så jag hoppas att du väntar på mig <3

Jag är arg. Varför just du? Och Varför tog du mina drömmar med dig. För det är därför jag aldrig ha vetat vad jag vill bli när jag blir stor, det är därför jag inte drömmer om att få lära mig mer, bli bättre på något. Det är på grund av dig jag inte vill leva! Jag bara går omkring och överlever för att jag en dag ska få uppleva min dröm - att dö, så jag kanske kan få träffa dig igen. Det är därför allt känns så meningslöst. Samtidigt så måste jag hålla mig inom normalvärdet. för någonstans så vill jag leva för andras skull. Typ mamma och min sambos skull. Alla har så fina, vettiga, storslagna drömmar.dom vill resa, ha nått fancy yrke man blir rik på, lära sig språk, lära sig mera om allt. Fan! Jag vill ingenting av det! Och det kommer jag på efter 17 år!! 17 år har jag gått och inte vetat vad jag vill bli bra på!(snart 18 år sen du dog, och ingen vuxen fanns där för mig som kunde lära mig att leva!

Cecilia
Förälder: 
Pappa

Dödsviktigt är en bok om hur det är att förlora en förälder som barn som kom ut i december 2012.
Dödsviktigt.nu är en mötesplats för de barn som är drabbade och en faktabank om sorg för alla som behöver det.
Det är dödsviktigt att prata om döden är föreläsningen som gjuter mod i lärare, vårdpersonal och andra vuxna så att de vågar möta barn i sorg.

Mia Berg, författare och projektledare, miaberg.nu

Anna Thors, fotograf och bokens formgivare, afotoform.se

Henric Wallmark, illustratör, henricwallmark.se

Johan Hammarström, webbdesign, johwebandgraphics.se

Sätt upp din egen lapp på Anslagstavlan. Dela dina tankar och känslor om sorgen med andra barn och ungdomar som också vet hur det är. Skriv lite grann eller hela din historia. Eller bara läs! Kom ihåg – du är inte ensam!