Saknar att ringa dig en vanlig dag

Senaste tiden har jag börjat sakna dig i min vardag. Du har inte sett min nya lägenhet, du har aldrig träffat min pojkvän, du vet inte hur det går i skolan för mig. Jag saknar att kunna skicka ett sms och berätta om min dag och fråga om din dag. Att kunna berätta om hur kär jag är, hur arg jag är på vännen eller vad roligt jag hade i helgen. Jag saknar att kunna snacka skit om andra med dig. Jag brukar fantisera om att det är en helt vanlig dag och att du hem till mig på en kopp kaffe, kanske till och med äter mat ihop, och pratar om allt smått som händer i varandras liv. Att kunna ringa dig och fråga om receptet till dina den där goda maträtten vi åt när jag var liten. Jag har börjat sörjt att du aldrig kommer få träffa mina framtida barn, och att dom aldrig kommer få träffa dig. Jag saknar att det ringer i telefonen och det står "mamma".

Moa
Förälder: 
Mamma
Dödsorsak: 
Sjukdom

Dödsviktigt är en bok om hur det är att förlora en förälder som barn som kom ut i december 2012.
Dödsviktigt.nu är en mötesplats för de barn som är drabbade och en faktabank om sorg för alla som behöver det.
Det är dödsviktigt att prata om döden är föreläsningen som gjuter mod i lärare, vårdpersonal och andra vuxna så att de vågar möta barn i sorg.

Mia Berg, författare och projektledare, miaberg.nu

Anna Thors, fotograf och bokens formgivare, afotoform.se

Henric Wallmark, illustratör, henricwallmark.se

Johan Hammarström, webbdesign, johwebandgraphics.se

Sätt upp din egen lapp på Anslagstavlan. Dela dina tankar och känslor om sorgen med andra barn och ungdomar som också vet hur det är. Skriv lite grann eller hela din historia. Eller bara läs! Kom ihåg – du är inte ensam!