Mamma? Vart är du nu? Jag saknar dig...jävligt mycket...

Jag minns det som igår, Pappa kom och väckte mig (klockan var runt 2-3 på natten) jag hade sovit i min lillebrors rum..Pappa hade tårar i ögonen och sa "Mamma får ingen luft" sen gick han ut från rummet. Jag såg på min lillebror som satt på sängen och grät. Och kollade ut genom fönstret..där stog ca 2 ambulanser..då började jag fatta allvaret..men vad ska man göra när man förlorar den personen som betyder mest för en? Jag behövde och behöver henne sjukt mycket! Att förlora sin Mamma vid 9 års ålder, det är helt sjukt! Fan att döden måste finnas.. Nu 3 år senare så vet jag faktiskt inte vad jag ska göra, jag har kommit in i en depression..mår jävligt dåligt..Hur ska man reagera? Hur ska man acceptera vad som faktiskt hänt? Jag önskar bara att jag kunde få höra hennes röst en sista gång, få krama om henne en sista gång, säga att jag älskar henne en sista gång. Fan vad jag saknar dig Mamma, kom tillbaka...

Mammas Prinsessa<3
Förälder: 
Mamma
Dödsorsak: 
Plötslig

Dödsviktigt är en bok om hur det är att förlora en förälder som barn som kom ut i december 2012.
Dödsviktigt.nu är en mötesplats för de barn som är drabbade och en faktabank om sorg för alla som behöver det.
Det är dödsviktigt att prata om döden är föreläsningen som gjuter mod i lärare, vårdpersonal och andra vuxna så att de vågar möta barn i sorg.

Mia Berg, författare och projektledare, miaberg.nu

Anna Thors, fotograf och bokens formgivare, afotoform.se

Henric Wallmark, illustratör, henricwallmark.se

Johan Hammarström, webbdesign, johwebandgraphics.se

Sätt upp din egen lapp på Anslagstavlan. Dela dina tankar och känslor om sorgen med andra barn och ungdomar som också vet hur det är. Skriv lite grann eller hela din historia. Eller bara läs! Kom ihåg – du är inte ensam!