Att förlora båda sina föräldrar som barn

Jag var 10år när mamma hastigt lämnade mig i en akut sjukdom. 16år när min pappa plötsligt omkom i en bilolycka. Jag förlorade båda mina föräldrar i väldigt unga år. I dag är jag 27år. Jag har gått igenom mycket men även lärt mig mycket på vägen.
Saknaden och sorgen kommer alltid att finnas kvar, det gäller bara att lära sig leva med den. Och att komma ihåg att det finns andra där ute som varit med om liknande händelser. Tänk på att du inte är ensam, försök att inte jämföra dig eller det som hänt i ditt liv med vad som händer i någon annans liv.
Alla är vi olika.
Kom även ihåg att de dem ljusa stunderna du haft med den/dem som försvunnit ur ditt liv. Det är dem som är värda att minnas.

Frida B.(Fridolina_50@hot
Förälder: 
Båda föräldrarna
Dödsorsak: 
Plötslig

Dödsviktigt är en bok om hur det är att förlora en förälder som barn som kom ut i december 2012.
Dödsviktigt.nu är en mötesplats för de barn som är drabbade och en faktabank om sorg för alla som behöver det.
Det är dödsviktigt att prata om döden är föreläsningen som gjuter mod i lärare, vårdpersonal och andra vuxna så att de vågar möta barn i sorg.

Mia Berg, författare och projektledare, miaberg.nu

Anna Thors, fotograf och bokens formgivare, afotoform.se

Henric Wallmark, illustratör, henricwallmark.se

Johan Hammarström, webbdesign, johwebandgraphics.se

Sätt upp din egen lapp på Anslagstavlan. Dela dina tankar och känslor om sorgen med andra barn och ungdomar som också vet hur det är. Skriv lite grann eller hela din historia. Eller bara läs! Kom ihåg – du är inte ensam!