Det har gått lång tid, och de säger att tilden läker alla sår men saknaden efter dig mamma blir bara större! Inget barn förtjänar att förlora en förälder! Saknar dig varje dag!

Min mamma dog i cancer när jag var fem år gammal. Kan ni tänka er? Fem år! Mitt liv hade precis börjat och då trillar allting! Jag saknar henne så mycket, att alla andra bara får ha en mamma som finns där för dem och kan stötta dem, peppa dem i skolan, ge en stötande kram o.s.v. Jag saknar till och med en mamma som säger vad jag gör för fel. Inget barn borde behöva förlora en förälder! Det värsta är att jag vet att hon inte kommer tillbaka. Någonsin. Aldrig. Hon är borta, för evigt.

Vilma 15
Förälder: 
Mamma
Dödsorsak: 
Sjukdom

Dödsviktigt är en bok om hur det är att förlora en förälder som barn som kom ut i december 2012.
Dödsviktigt.nu är en mötesplats för de barn som är drabbade och en faktabank om sorg för alla som behöver det.
Det är dödsviktigt att prata om döden är föreläsningen som gjuter mod i lärare, vårdpersonal och andra vuxna så att de vågar möta barn i sorg.

Mia Berg, författare och projektledare, miaberg.nu

Anna Thors, fotograf och bokens formgivare, afotoform.se

Henric Wallmark, illustratör, henricwallmark.se

Johan Hammarström, webbdesign, johwebandgraphics.se

Sätt upp din egen lapp på Anslagstavlan. Dela dina tankar och känslor om sorgen med andra barn och ungdomar som också vet hur det är. Skriv lite grann eller hela din historia. Eller bara läs! Kom ihåg – du är inte ensam!